Pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki ju izvaja podjetje “LOKING d.o.o. Bernekerjeva ulica 13, 1000 – LJUBLJANA (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine san-fashion-jewelry.com, na spletnem naslovu https://www.san-fashion-jewelry.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot),  Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o izvedsodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) ter Zakonom o elektronskem poslovanju (ZEPT).

S spletno trgovino san-fashion-jewelry.com (v nadaljevanju tudi trgovina) upravlja podjetje (v nadaljevanju tudi prodajalec ali san-fashion-jewelry.com):

Popolno ime: “LOKING d.o.o.
Naslov: Bernekerjeva ulica 13, 1000 – LJUBLJANA
Registrski organ: AJPES, izpostava Ljubljana
Datum vpisa: 15.11.2013
Številka vpisa: 316-12-02425-20152
Vrsta lastnine: Zasebna lastnina
Ustanovitelj: Sanja Stojanovski
Matična št.: 6491677000
Davčna št.: SI26883988
Podjetje je zavezanec za DDV.
Trr: SI56 2900 0005 1111 679 (Unicredit Bank d.d. d.d.)
Izjavljam, da nisem članica nobenih zbornic.

Pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine san-fashion-jewelry.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med san-fashion-jewelry.com in kupcem.

Kupca zavezujejo pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino san-fashion-jewelry.com prek elektronske pošte postane obiskovalec gost san-fashion-jewelry.com, s potrjeno registracijo v spletno trgovino san-fashion-jewelry.com pa postane član san-fashion-jewelry.com. Tako gost kot član san-fashion-jewelry.com (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini san-fashion-jewelry.com.

Ob registraciji v spletno trgovino kot član san-fashion-jewelry.com pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana san-fashion-jewelry.com nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@locking.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
bistvene lastnosti artiklov,
dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
pogoje dostave artiklov (ter način in rok dostave),
cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
način plačila in dostave, ter rok veljavnosti tega podatka,
časovno veljavnost ponudbe,
rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi .

Kupoprodajna pogodba med podajalcem in kupcem je v spletni trgovini san-fashion-jewelry.com sklenjena v trenutku oddaje naročila, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku san-fashion-jewelry.com in je kupcu dostopna v njegovem uporabniškem profilu.

Trgovina san-fashion-jewelry.com omogoča naslednje načine plačila:

Neposredna bančna transakcija (z nakazilom preko bančnega računa)
po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo san-fashion-jewelry.com.

San-fashion-jewelry.com pri dostavi naročenih artiklov kupcu posreduje tudi račun.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cena velja za vse registrirane in neregistrirane uporabnike locking.si, ki so prodajalcu zaupali svoje podatke. Registriran uporabnik san-fashion-jewelry.com postanete z registracijo v spletni trgovini kot član san-fashion-jewelry.com ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost san-fashion-jewelry.com.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene so označene v evrih (EUR).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko.

NAROČILO
Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini san-fashion-jewelry.com na spletnem naslovu https://www.san-fashion-jewelry.com. Naročanje poteka preko spleta vse dni v letu, 24 ur na dan.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po navedeni elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količina izdelkov, ki jih je kupec izbral ter znesek nakupa.

Kako poteka naročanje v spletni trgovini san-fashion-jewelry.com:

Izdelek, ki ga želite kupiti, dodajte v košarico s klikom na ikono “DODAJ V KOŠARICO“.
V košarico lahko dodajate poljubno število izdelkov. Ko z dodajanjem zaključite, lahko nadaljujete z nakupovanjem ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup. Izdelkom v košarici lahko tudi spreminjate količino ali jih brišete. Ko dokončno oblikujete svoje naročilo, kliknite na ikono “NA BLAGAJNO“.
Vnesite svoje osebne podatke, pri čemer so polja z zvezdico obvezna. Zelo pomembno je, da pravilno vnesete vse podatke, še posebej pa so pomembni podatki o naslovu, na katerega vam bomo poslali naročene izdelke.
Izberite način plačila (Neposredna bančna transakcija / PayPal in ostale plačilne kartice).
Še enkrat preverite, če so podatki naročila pravilni in kliknite na ikono “ZAKLJUČI NAKUP”. Ko boste postopek naročila zaključili, boste v svoj e-poštni nabiralnik prejeli potrditev nakupa.
V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko 040 225 355 ali po e-pošti info@locking.si.

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Blago mora potrošnik vrniti v roku 14 dni od poslanega sporočila od odstopa.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-pošto prodajalca:  info@locking.si.

Kupec mora izpolniti obrazec za odstop od pogodbe – OBRAZEC, in ga poslati na naš e-naslov  info@locking.si.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila se vrši z istim plačilnim sredstvom, kot ga je izvedel potrošnik!

O nameravanem vračilu blaga nas lahko kupec pisno obvesti na kontaktni e-naslov: info@locking.sit

Kupec naj blago vrne na naslov:
LOKING.d.o.o.
Bernekerjeva ulica 13,
1000 – LJUBLJANA
Slovenija

STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna:
* če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
* če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
* če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
* če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Preverjanje primernosti izdelka:
Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Uveljavitev stvarne napake:
Kupec mora prodajalca o morebitni stvarni napaki, na lastne stroške, obvestiti v zakonsko določenem roku. Obvestilo mora vsebovati natančen opis napake. Kupec mora prodajalcu omogočiti pregled izdelka.

Obrazec za uveljavitev stvarne napake za izdelke, naročene izključno preko spleta, se nahaja tukaj

Pravico do vračila kupnine, uveljavitve stvarne napake in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Podjetje “LOKING.d.o.o. v sodelovanju z  poskrbi za dostavo naročenega blaga. Cena dostave za vse artikle znaša 2,5€.

Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu, bo dostavljalec pustil sporočilo v nabiralniku.

Naročene izdelke, ki so na zalogi, vam bomo dostavili najkasneje v 2. do 3. delovnih dneh po prejetem naročilu. Naročene izdelke, ki trenutno niso na zalogi vam bomo dostavili najkasneje v 14. do 21. delovnih dneh po prejetem naročilu.

V primeru, da zaloga poide ali izdelka trenutno ni na zalogi, vas ponavadi o tem tudi obvestimo oziroma vam sporočimo dobavni rok za naročene artikle (lahko pa nas pokličete tudi vi).

Dostava in odprema pošiljk se vrši vsak delavni dan.

V nobenem primeru ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu.

Locking.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Locking.si v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Locking.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Locking.si za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov locking.si: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z locking.si.

Locking.si navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za goste locking.si hrani osebne podatke samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov locking.si: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z locking.si. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Prodajalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila locking.si bodo vsebovala naslednje sestavine:

jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
pošiljatelj locking.si bo jasno razviden,
različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo locking.si izrecno spoštoval.

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Locking.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih locking.si pregleda. Locking.si ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni locking.si ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in locking.si dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Locking.si ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu locking.si, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na locking.si.

locking.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh.

locking.si ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci.

locking.si mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva.

locking.si ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

locking.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Locking.si se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040 225 355 ali po elektronski pošti na  info@locking.si.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova  info@locking.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Locking.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Locking.si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi prodajalec ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Locking.si, ki kot ponudnik blaga, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Pogoji veljajo od 07.maja 2018.